maanantai 1. heinäkuuta 2013

Suklainen kakkupohja

 
 
Ystäväni pyynnöstä lisään tänne Suklaisen täytekakkupohjan ohjeen, jota olen hänelle kovasti kehunut :) Ohje on Pia Penttilän kirjasta  KakkuHelmen Juhlakakut. Itse tykkään kovasti tästä ohjeesta. Pohja on ihanan suklainen ja kostea, hyvin täyteläinen :)
 
140 g voita
2 dl sokeri
2 kananmunaa
1 dl kermaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
150 g tummaa suklaata (50-70%)
 
 
"Sulata tumma suklaa vesihauteessa. Vaahdota kevyesti voi ja sokeri keskenään (varo vaahdottamasta liian kauan) . Lisää kananmunat varovasti, pienissä erissä voi-sokeriseokseen koko ajan sekoittaen ( jos lisäät munat liian nopeasti, saattavat ne juoksettua).
Lisää kerma. Lisää kuivat ainekset hiljalleen, koko ajan varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi sulatettu tumma suklaa ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina hyvin voideltuun vuokaan. Ohjeen riittoisuus on noin 18-20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.
Paista 160 C lämpötilassa noin 50 minuutin ajan.
Täytekakun pohjana käytettäessä, ei tarvi kostutusta niin paljon kuin tavalliset kakkupohjat."
 
Mm. alla olevissa kakuissa käytin tätä ohjetta. Toisen välissä taisi olla mansikka hyydykettä ja toisen mustikka hyydykettä ja olivat kyllä aika herkullisia :)
 
 

 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti