sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Mansikkakakku valkosuklaakerma täytteellä

 
Kakkua tarjoilin perheelle ja muutamalle läheiselle ihmiselle :)
 
Pohja
 
4 kananmunaa
120 g sokeria
60 g vehnäjauhoja
60 g perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta 
 
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon ja sekoita. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 165 asteessa n. 30 min.
 
Täyte
 
2 dl kermaa
100 g valkosuklaata
 
Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää sula suklaa ja vatkaa.
 
Leikkasin pohjan kolmeen osaan ja kostutin mansikkamehulla. Väliin siivutin mansikoita ja laitoin valkosuklaakermaa. Päällä mansikoita ja pursotukset ihan pelkällä kermalla.


 
 

 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti