maanantai 9. joulukuuta 2013

Suklaa - puolukkakakku


 
Pohja
 
4 kananmunaa
100 fariinisokeria
115 g vehnäjauhoja
30 g kaakaojauhetta
1 tl piparimaustetta
1 tl leivinjauhetta
 
Vaahdota munat ja fariinisokeri. sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Paista noin 25-30 min 170 asteessa. Kokeile kypsyys tikulla.
 
Täyte
150 g valkeaa toblerone suklaata
2,5 dl puolukoita
2dl kermaa
3 liivatelehteä
250 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
 
Sulata suklaa vesihauteessa. Soseuta puolukat. Vaahdota kerma ja lisää sulatettu suklaa. Lisää rahka puolukat ja vaniljasokeri. Lisää liotetut ja sulatetut liivatteet. Itse en laittanut täytteeseen sokeria.
 
Leikkaa pohja kolmeen osaat ja kasaa kakku vuokaan. Kostuta pohjia maidolla
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti