lauantai 6. heinäkuuta 2013

Mustikkakakkua

 
 
 
Tänään selailin uusinta Leivotaan - lehteä ( 4/2013 ) ja löysin sieltä limetti- & vadelmakakun ohjeen. Kypsiä vadelmia ei vielä omalla pihalla ole, mutta mustikoita löysin.
 

 
 
Siispä mustikkakakkua tekemään :)


 
 
!25 g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl sokeri
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 maustemitta suolaa
1 1/2 dl piimää
2 rkl limetin mehua
2 - 3 dl mustikoita
 
 
sekoita voi ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan. Yhdistä jauhot, sooda ja suola. Sekoita ne yhdessä piimän kanssa taikinaan. Lisää limetin mehu ja tasaiseksi taikinaksi. Lisää mustikat. Kypsennä kakkua n. 40 min 175 asteessa uunin keskitasolla.
 
 
Kakun päällä on mokkapalakuorrute johon ainekset lisäsin arviosta, niitä en mitannut. 



 
 
Hyvää, mustikkaista ja kosteaa kakkua. Tällä ohjeella taidan joku kerta tehdä mustikka muffinseja :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti