perjantai 21. kesäkuuta 2013

Mansikkamuffinsseja geishakuorrutteella

 
 

Juhannusaattona suunnitelmiin kuului miehen vanhempien mökillä vierailua ja savusaunassa rentoutumista. Suunnitteilla oli, että teen viemiseksi kääretortun... mutta sitten muisti, että mulla olikin yhdessä kirjassa ohje johon tarvitaan tuoreita mansikoita. eli suunnitelman muutos. Ohje on kirjasta "LEIVONNAISIA HERKKUSUILLE kuuluisan konditorian suosikkireseptit"

120 g vehnäjauhoja
140 g sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
40 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
1,2 dl täysmaitoa
0,5 tl vanilja-aromia
1 kananmuna
tuoreita mansikoita pilkottuna
 
Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Mittaa jauhot, sokeri suola ja voi monitoimikoneeseen ja vatkaa hiljaisella teholla, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat sekoittuneet. Kaada sekaan maito ja vanilja-aromi ja vatkaa sekaisin. Lisää muna ja vatkaa hyvin muutaman minuutin ajan. Jaa pilkotut mansikat paperivuokiin ja lusikoi päälle taikinaa. Paista kakkuja 20 - 25 min. tai kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Anna jäähtyä

Ohjeessa oli tehty päälle tuorejuustokuorrute, mutta vaihdoin sen geishakermaan :)

Levy geishasuklaata
 2 dl kermaa

Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma hieman löysäksi vaahdoksi ja lisää sula suklaa, vaahdota pursottamiseen sopivaksi.


 

IHANAN MUKAVAA JUHANNUSTA KAIKILLE :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti