sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Joulupiparit




 
 
3/4 dl siirappia
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl inkivääriä
250 g voita
2 1/2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
6 dl jauhoja
2 tl soodaa
 
 
Siirappi ja mausteet kiehautetaan. Voi ja fariinisokeri vaahdotetaan ja lisätään kanamuna. Jäähdytä siirappiseos ja lisää voivaahtoon. Lisää vehnäjauhot ja sooda. Anna taikinan olla jääkaapissa vuorokausi. Paistetaan 200 asteessa.
 
Tämä pipari ohje on äitini reseptivihkosta, vuosikymmenien takaa. Kun Hän ei enää voi meidän jouluun osallistua, niin on edes hengessä mukana. Ohjeeseen lisäisin ehkä hieman jauhoja, oli hieman hankalasti käsiteltävä taikina, mutta pienellä muotilla onnistuu kyllä ja piparit olivat mureita ja hyviä :) 
 
 

2 kommenttia:

  1. Voi kuinka suloisia pieniä sydänpipareja! Itseltäkin tuo samainen muotti löytyy tuolta keittiöstä, on aivan ihana. :)

    http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

    VastaaPoista