tiistai 15. lokakuuta 2013

Suklaa-vadelmahyydykekakku


 
 
 
Pohja
 
2 kananmunaa
2 dl sokeria
4rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g rasvaa
 
Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää sekaan kuivat aineet. Lisää lopuksi rasva. Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa leivinpaperilla. Toinen isompi, toinen pienempi. Paista pohjia 175 asteessa 15-20 min.
 
 
 
Valkea täyte
 
2 dl kermaa
200g vaniljajukurttia
100 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
tomusokeria
 
Liota liivata lehdet. Vatkaa kerma, lisää jukurtti, sulatettu valkosuklaa ja tomusokeri. Liota liivatelehdet pieneen määrään kiuhuvaa vettä ja lisää täytteeseeen. Laita pienempi vuoka isommanpohjan päälle. kaada vuokaan täytettä. laita pienempi pohja täytteen päälle ja lisää valkeaa täytettä. Anna hyytyä ja poista vuoka .Laita isompi vuoka kakun ympärille.
 
 
 
Punainen täyte
 
3 dl kermaa
1 purkki vaniljarahkaa
5 dl vadelmia
6 liivatalehteä
tomusokeria
 
Liota liivatelehdet Soseuta vadelmat ja siivilöi siemenet pois. Vatkaa kerma, lisää rahka, vadelmahillo ja tomusokeri.  Liota liivatelehdet pieneen määrään kiuhuvaa vettä ja lisää täytteeseeen. Anna kakun hyytyä.
 
Koristele kakku sulatetulla suklaalla ja pursota päälle koristeeksi kermavaahtoa.
 
 
 
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti